HELYSZÍNEK

Egyesületünk több helyszínen tartja szárazföldi- és vízi edzéseit. A helyszínek beosztásáról és azok időpontjáról sportolóink a hétfőnként kiküldött edzésrendből értesülnek.

HELYSZÍNEINK:

1./ KŐÉR UTCA – 1103. Budapest, Kőér utca 2/B

Az uszodát 1983-ban adták át a Spartacus telephelyén. A létesítménnyel az úszó- és vízilabda szakosztálynak szerettek volna megfelelő otthont teremteni. Az uszodát azóta is kizárólag igazolt versenyzők használhatják. A Kőér utca világhírű magyar úszók, valamint vízilabdázók otthona. Emellett a létesítmény Budapest egyik legjelentősebb utánpótlásnevelő-bázisa, ahol naponta több száz óvodás, illetve iskolás gyermek ismerkedik a vizes sportágak alapjaival. A helyszín a kilencvenes évektől lett a Honvéd vízilabdázóinak otthona, valamint Egyesületünk központi telephelye. Innen indítjuk azokat a buszokat, amelyek néhány más helyszínre szállítják csapatainkat. Az uszoda üzemeltetője a Nemzeti Sportközpontok.

A létesítményben 33 méteres versenymedence (vízmélység 1,9 méter, vízhőfok 25-27 Celsius), 20x6 méteres tanmedence (vízmélység 1,07 méter, vízhőfok 30-32 Celsius), valamint tornaterem és futófolyosó gondoskodik a gyermekek felkészítéséről. Tanulószobánkban a gyermekek iskolai feladataikat is kényelmes körülmények között oldhatják meg. Különlegességnek számít a medencék rozsdamentes acéllemez burkolata, ami itthon egyedülálló. A sporttelep nyári táboraink egyik helyszíne.

2./ TÜZÉR UTCA – 1134. Budapest, Tüzér utca 32.

Az uszoda a Budapesti Honvéd Sportegyesület Úszó Szakosztályának ad otthont. A Honvéd vízilabdázói az ötvenes években még „albérletben” tartották edzéseiket, például a Sportuszodában. Miután olimpiai bajnokként hazatért Melbourne-ből, Hevesi István kezdeményezésére és közbenjárásával valósulhatott meg a régi álom, hogy a Honvédosoknak saját uszodája legyen. A létesítményt 1957-ben kezdték el építeni. A munkálatokból a sportolók is kivették részüket. Az uszoda októbertől májusig sátorral fedett, egyéb időszakban nyitott medencés.

3./ CSEPEL – Csepeli Strand és Uszoda – 1213. Budapest, Hollandi út 14.

A Csepeli Strandfürdő a hűvös idő beálltával téli üzemben működik. Az 50 méteres úszómedence ilyenkor sátor alatt biztosítja a zavartalan edzéseket. A medence vize 26-28 Celsius fokos, mélysége 1,4 – 2,0 méter. Az őszi-téli időszakban fűtött öltöző konténerekben lehet öltözködni. Az üzemeltető Csepeli Városgazda Zrt. munkatársai az öltözőkabinokat téliesítették, bevezették a vizet, a villanyt és a fűtést is. A külön jeggyel használható, finn típusú Sport és Relax Szauna mindennap 06.00-19.00 óráig üzemel. Ehhez merülő medence is tartozik, melynek hőfoka 12-20 ºC. A festői környezetben lévő strand 1961. óta működik. A létesítmény nyári táboraink egyik kedvelt helyszíne.

4./ SPORT 11 – Sportcentrum, uszoda, sportcsarnok – 1112. Budapest, Kánai út 2.

A Holdesco Kft. üzemeltetésében működő újbudai létesítmény szintén festői környezetben ad otthont edzéseinknek. A 33 méteres úszómedence 8 sávos, vízhőfoka 26 Celsius, mélysége 2 méter. A nyáron szabadtériként üzemelő medence télen fedett. A 15 méteres, 32 Celsius fokos vízhőmérsékletű tanmedence az épületben található, mélysége 1,05 méter. Erre a helyszínre is rendszeresen szervezünk nyári táborokat.

5./ ÚJHEGYI – Újhegyi Uszoda és Strandfürdő – 1108. Budapest, Újhegyi út 13.

A Kocsis Sándor Sportközpont üzemeltetésében működő uszodában 25 méteres fedett úszómedence biztosítja az edzéseket. A nyári időszakban a fürdőközönség részére egy kinti medence is üzemel. A 2 méter mély belső medence vízhőfoka 26,5 Celsius. A Gutman tó és a Sportliget között található létesítmény régebbi építésű ugyan, de teljesen felújított, korszerű

állapotban áll az úszók és vízilabdázók rendelkezésére.

6./ Vilmos Endre Sportcentrum – 1185. Budapest, Nagybecskerek utca 32.

A köztudatban ma is MALÉV Uszodaként emlegetett létesítményben 25 x 16 méteres, feszített víztükrű medence ad lehetőséget az edzésekre. Az uszoda egy nagy sportkomplexum részeként, 1990-ben nyitotta meg kapuit. 2008. január 1. óta a XVIII. kerület tulajdonában álló létesítményt a Városgazda XVIII. kerület Nonprofit Zrt. üzemelteti.

7./ MARGITSZIGET

Műugró csapatunk felkészülését a Margitszigeten található Sportuszoda teszi lehetővé. Ideális környezetben, Budapest egyik legszebb helyén tartjuk edzéseiket, s itt készülnek fel rangos versenyeikre is. Ez is helyszíne nyári táborainknak.