TAO: LÁTVÁNYSPORTOK ADÓTÁMOGATÁSA

Az előző évekhez hasonlóan, Egyesületünk a 2015-2016 évben is számít a társasági adó-felajánlásokra, azaz a TAO-támogatókra. Ebben az évben is 250-300 gyermek sportolási lehetősége múlik azon, hogy elegendő összeg jut-e a sportklub működésére.

Miért előnyös ez a Támogatóknak? Az egyébként is fizetendő társasági adó 70 %-áról önként dönthetnek úgy a vállalkozások, hogy azt támogatási szerződés keretében az Egyesületnek utalják. Az adott támogatás adóalap csökkentő tételként vehető figyelembe, ami egyértelműen adóelőnyt jelent. A Támogatókat továbbá nem terheli felelősség a pénz felhasználását illetően, hiszen azt a NAV és az adott Sportszövetség (MVLSZ) szigorú számadás formájában ellenőrzi.

A Honvéd UVKSE programját előzetesen a Magyar Vízilabda Szövetség szakmailag jóváhagyta. Ez alapján az egyesület az adóigazolásokat kiállíthatja. Egyesületünk 185,4 milliós keretengedélyt kapott az MVLSZ-től.

S hogy miért a HONVÉD UVKSE? Mert ez a legdinamikusabban fejlődő egyesület Budapesten, amely egy nagy múlttal rendelkező, eredményes csapat része (HONVÉD).

A felajánlások felhasználása tiszta és egyértelmű célokra történik.

A támogatás folyamata végtelenül egyszerű. Egy 2 és egy 4 oldalas, NAV és MVLSZ által elfogadott szerződést kell aláírni, amelyet kérésre ki is töltünk a Támogató cég adataival. Emellé csak egy nullás NAV igazolásra van szükség, hogy a mindkét fél által aláírt dokumentumokat benyújthassuk és megkérjük az igazolást. Ez alapján utal majd a cég az Egyesület megadott számlaszámára. A befizetésről a Támogatónak egy ún. Sportbejelentőt kell kitöltenie és 8 napon belül a NAV felé megküldenie. Mindez 4-5 nap körüli átfutási időt jelent.